Organisatie

Over Bartels Online

Bartels Online is een start-up die complexe GIS-vraagstukken oplost met eenvoudig te gebruiken cloud-gebaseerde software. Het is onze missie om innovatieve, online geo-producten en -diensten te realiseren, die extra context bieden voor visualisaties, rapporten en analyses.

Innovation

'Online'-gedachte

In 2012 zijn we gestart met het maken van 'GIS Web Services', met als doel meerdere geo-diensten makkelijk te kunnen koppelen in één applicatie. Het eerste resultaat hiervan was een web-service die rasterbestanden genereert op basis van geïnterpoleerde data. Uiteindelijk is aan de hand van deze ontwikkelingen het product GISBlox Grid Statistics ontstaan.

In de loop van de tijd zijn er meer producten en diensten ontstaan uit die web-service-gedachte, altijd met een centrale publieke API en database als basis.

Analytics

In 2017 zijn we begonnen met het uitwerken van een analytics-oplossing, specifiek gericht op het verkrijgen van inzicht in het gebruik van interactieve kaarten. GISBlox Map Analytics is ontstaan vanuit de gedachte om geautomatiseerd kaarten op een website te kunnen monitoren en testen.

Resultaten van gebruikersactiviteiten worden in real-time verzameld en geanalyseerd. De data kan rechtstreeks in een DevOps-omgeving gebruikt worden onder de noemer Continuous Monitoring.

Chart
Future

Toekomst

Bartels Online zal zich blijven inzetten om innovatief op het geo-vakgebied te blijven. We voegen binnenkort bijvoorbeeld een geo-codeeroplossing voor Microsoft SQL Server Integration Services (SSIS) aan de GISBlox-productlijn toe.

SSIS is veelgebruikte software binnen het Business Intelligence-vakgebied voor het verwerken van complexe datastromen. Daarnaast zullen er via een API krachtige, bewezen ruimtelijke berekeningen aangeboden worden, die bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden in de IOT-sfeer.

Oprichter

Bartels Online is in 2012 opgericht door Karlo Bartels, een ervaren software- en database-ontwikkelaar met meer dan 15 jaar hands-on ervaring op het gebied van software-ontwerp, software-ontwikkeling en database-ontwikkeling. Sinds 2009 is hij actief binnen het Microsoft Business Intelligence-vakgebied. Met ervaring in de volledige BI-lifecycle, van dimensioneel ontwerp tot het ontwerpen en opzetten van datawarehouses, heeft hij zich in verschillende marktsectoren meerdere malen bewezen.

Wat begon als een hobby-matige interesse in 'geo', heeft zich in de loop van de tijd ontwikkeld tot een serieuze stap in het geo-domein met het oprichten van Bartels Online. Hij bezit een unieke combinatie van software-, BI- en geo-kennis die hij ten volle benut om innovatieve, eenvoudig te gebruiken geo-producten en -diensten te realiseren.

Karlo Bartels

Blijf op de hoogte van onze activiteiten

Abonneer u op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste activiteiten en nieuwtjes.